Over ons

1974 : Oprichting

René van der Horst, geboren in Den Haag maar opgegroeid in het Westland, ging na zijn schooltijd aan het werk als instrumentenmaker. Al snel maakte René de overstap naar de tuinbouw. Hij werd aannemer en ging tomaten plukken. In de rustige periodes pleegde René onderhoud aan buizen en kasgoten. Het schilderen van bestaande kasgoten wordt al snel uitgebreid en René gaat ook voor nieuwbouwprojecten aan de slag. Van het een kwam het ander: in 1974 is de oprichting van Spuitbedrijf R. van der Horst een feit!

1977 : Verf

In 1977 ontwikkelt Van der Horst samen met de huidige verffabrikant een eigen verfmengsel. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor verwarmingsbuizen in de glastuinbouw. De tijd staat ook hierin niet stil. Van der Horst blijft de producten door ontwikkelen.

1991 : Het land af

Nog altijd staan de mannen buiten de spuit- en schilderwerkzaamheden uit te voeren. Gewoon bij de tuinder op het land. Dit verandert begin jaren ‘90. De overheid verbiedt om in de buitenlucht materiaal te spuiten en schilderen omwille van het milieu. Om aan de strengere milieueisen te voldoen, verplaatste René het werk van het platteland naar de bedrijfshal aan het Mercuriusplein in Poeldijk. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf hier nog steeds actief.

2000: Internationaal

Naast de tuinders weten ook installatiebedrijven, constructiebedrijven, aanneem- en kassenbouwbedrijven Van der Horst te vinden. Steeds meer Nederlandse aannemers gaan kassen buiten de Nederlandse grenzen bouwen. Van der Horst gaat mee de internationale markt op. En met succes!

2017 : Nieuwe huisstijl

Een nieuwe huisstijl wordt geïntroduceerd. Fris en van deze tijd. De kleuren worden hergebruikt, blauw en geel. De welbekende Van der Horst schilderbussen hoeven dan ook niet te worden gemist in het Westlandse straatbeeld.

2018 : Van vader op zoon

Ren, de zoon van René, heeft na zijn HTS-studie eerst om zich heen gekeken en ervaring opgedaan bij andere bedrijven in de tuinbouwsector. Toch kan Ren het bedrijf niet los laten en in 2007 besluit hij bij zijn vader te gaan werken. 11 jaar later, in 2018, neemt Ren de leiding van het bedrijf van zijn vader over.

Ik ben trots op wat we allemaal hebben bereikt. Maar dat betekent niet dat we stil gaan zitten. Investeren en innoveren, samenwerken, verduurzamen.. Er zijn nog veel ideeën voor de toekomst!

Ren van der Horst

2020 : EK Coatings

In januari 2020 neemt Van der Horst een poedercoatbedrijf in Montfoort over, EK Coatings (voorheen Koppers Coatings). Het bedrijf kan een verscheidenheid aan producten voorbehandelen en poedercoaten.

Toekomst?

Van der Horst voldoet aan de strenge milieueisen maar er wordt altijd gekeken naar wat nog beter kan. Duurzamer. Zonder de kwaliteit te beïnvloeden. Allemaal met het oog op de toekomst. Het doel? Zoveel mogelijk buizen en/of constructiemateriaal met hoge kwaliteitseisen gespoten dan wel geschilderd leveren in Nederland en het buitenland met een steeds groener wordende Van der Horst handtekening.